Forum Discussion

syed_jahanzaib's avatar
10 years ago

Cleaning Job Failed

I have TS3100 Library. I have designate slot 23 as a cleaning slot. Cleaning tape is inserted in slot 23 as well.

clean-slot-23.PNG

When i try to run the CLEAN job, it gives following error.

 

Final error: 0xe000810d - Physical Volume Library Media not found.
Final error category: Backup Media Errors
Completed status: Failed

error.PNG

barcode.PNG

When I move the CLEANING TAPE manuall to drive, it works fine and clean the tape, but BE not moving it with above error.

Also other tapes are working normal like backup is done ok. only cleaning have isses.

  • Finally Solved.

    Changed the BARCODE media type as following and now Cleaning works ok :) I guess for IBM TS, LTO CLN is required to be selected.

     

    solved.PNG

10 Replies

  • ...have you tried to run the cleaning job from the front panel of the library?

    Thanks!

  • Yes using physical panel of ts3100 cleaning works fine, also via its GUI (ibm ts3100 web gui) , cleaning works fine

    only be is not doing th clean job

  • This may help - http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH68096

  •  Did you try both the alternatives or just one ? If just one, what was tried ?

  • I tried all the options mentioned in the article TECH68096 and TECH24972 with same error.

     

     

  • Try including Slot 23 into the earlier partition instead of putting it into a separate partition
  • ...try removing the partition and job (if scheduled) and recreate.

    Thanks!

  • Finally Solved.

    Changed the BARCODE media type as following and now Cleaning works ok :) I guess for IBM TS, LTO CLN is required to be selected.

     

    solved.PNG