Forum Discussion

Mario_VU's avatar
Mario_VU
Level 4
14 years ago

No EV options in context menu in OWA 2010

Hi, I have upgraded my evault servers to EV9.0.2 and configured them for our Exchange 2010 servers. In outlook 2007 all is working fine.

I installed the OWA extension on the Exch 2010 Cas servers but I don't get any Evault options in the contect menu, nor get the icons in OWA light.

Web.config file contains :

<add key="EnterpriseVault_ResourceVersion" value="v9.0.2.1061"/>
<add key="EnterpriseVault_LogEnabled" value="true"/>

I already tried by adding the following lines:

<add key="EnterpriseVault_ExchangeWebServicesUrl" value="https://ews.groupware.ad.icts.keven.be/ews/exchange.asmx"/>   (text edited)
<add key="EnterpriseVault_EnableExtensionsInOwaAuthClient" value="true"/> 

But this did not help.

Log file is giving the following messages:

24/03/2011 14:12:15 [5804,12] #############################################################
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] Request processing started
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] Url: http://xx.xxx.x.xx/owa/forms/premium/StartPage.aspx  (text edited)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] RawUrl: /owa/
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] Query String parameters:
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] Form:
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] OWA Session details
24/03/2011 14:12:15 [5804,12]     User agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.2)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12]     Authentication type: Basic
24/03/2011 14:12:15 [5804,12]     Authenticated user: AD\58627  (text edited) 
24/03/2011 14:12:15 [5804,12]     Client IP Address: xx.xx.x.xx  (text edited)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12]     Server IP Address: xx.xxx.x.xx  (text edited)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12]     Host: xx.xxx.x.xx   (text edited)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] Primary SMTP Address: Mario@test.keven.be  (text edited)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] EV Extensions DLL version: 9.0.2.0
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [ImpersonationManager::StartImpersonation] Entry: Current user: NT AUTHORITY\SYSTEM
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [ImpersonationManager::StartImpersonation] Entry: Impersonation Level: None
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [ImpersonationManager::StartImpersonation] Impersonating logged on user
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [ImpersonationManager::StartImpersonation] Exit: Current user: AD\58627  (text edited) 
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [ImpersonationManager::StartImpersonation] Exit: Impersonation Level: Impersonation
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::Initialise] Loading EVContext
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [Resources::LoadLanguageFile] Trying to opening language file: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\ClientAccess\owa\EnterpriseVault\Exch2010\v9.0.2.1061\Languages\en-gb.lan
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [Resources::LoadLanguageFile] Language file not found
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [Resources::LoadLanguageFile] Trying to opening language file: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\ClientAccess\owa\EnterpriseVault\Exch2010\v9.0.2.1061\Languages\en.lan
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [Resources::LoadLanguageFile] Loaded language: en
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::ResetHiddenSettings] Resetting hidden settings to defaults
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::LoadHiddenSettings] Loading hidden settings
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::LoadHiddenSettings] Exception loading hidden settings:
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::LoadHiddenSettings]     System.MissingMethodException: Method not found: 'System.Collections.Generic.IDictionary`2<System.String,System.String> Microsoft.Exchange.WebServices.Data.ExchangeServiceBase.get_HttpHeaders()'.
   at Symantec.EnterpriseVault.Owa.ExchangeStoreAccess.EWSBase.Init(String sUrl, ExchangeVersion exchangeVersion)
   at Symantec.EnterpriseVault.Owa.Core.EVContext.LoadHiddenSettings(Log oLog, Boolean brefresh)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::LoadHiddenSettings] Using default settings
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::ResetHiddenSettings] Resetting hidden settings to defaults
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::LogHiddenSettings] Mailbox Settings loaded at: 01 January 0001, 00:00:00
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::LogHiddenSettings]     Enabled for archiving: Never Enabled
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::Initialise] EVContext intialised at 24/03/2011 14:12:15
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::Initialise] Hidden settings loaded at 01/01/0001 00:00:00
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::IsValidBrowser] Checking browser...
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::IsValidBrowser] User agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.2)
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::IsValidBrowser] Checking for MSIE in user agent
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [EVContext::IsValidBrowser] Returning: True
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [Id::OwaId] Not enough information to be able to convert to OwaId
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [RequestProcessor::ProcessRequest] Archive Mailbox: False
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [RequestProcessor::ProcessRequest] Setting response filter: Premium.WunderBar
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] [ImpersonationManager:StopImpersonation] Stopped impersonation
24/03/2011 14:12:15 [5804,12] Request processing finished
24/03/2011 14:12:16 [5804,12] #############################################################

 

DTrace on Evault server gives nothing. Only,

1 14:12:21.807  [644] (AgentClientBroker) <4432> EV:L {CSecurityWrapper::CSecurityWrapper:#118} Creating security wrapper. Role checks required: [True]
2 14:12:21.807  [644] (AgentClientBroker) <4432> EV:L {CSecurityWrapper::HasServerClientGotPermission:#458} Checking role access for admin operation [53]...
3 14:12:21.807  [644] (AgentClientBroker) <4432> EV:L {CSecurityWrapper::IsServerClientTheVSA:#674} Checking if server client is VSA...
4 14:12:21.822  [644] (AgentClientBroker) <4432> EV:L {CSecurityWrapper::IsServerClientTheVSA:#704} Client server is running as VSA: [True] (in a client COM call: [True]).
5 14:12:21.822  [644] (AgentClientBroker) <4432> EV:L {CSecurityWrapper::HasServerClientGotPermission:#476} Client is VSA. Access granted.

for a few times.

Please advise.

Mario

  • That is expected behavior - It is by design that the options are not available in Public folders.

    Regards

    Karl

19 Replies