Forum Discussion

robbyd925's avatar
robbyd925
Level 3
12 years ago

Ejecting tape from drive

Hi,

 

I tried ejecting a tape from a drive using robtest unload d2

Now it's stuck at:

 

s d
drive 1 (addr 256) access = 1 Contains Cartridge = no
drive 2 (addr 257) access = 0 Contains Cartridge = yes
Source address = 4133 (slot 38)
Barcode = 000033
READ_ELEMENT_STATUS complete
unload d2
Opening {3,0,0,0}, on the local host, please wait...
 
It's been an hour now... any help would be appreciated!
 
Thanks.
 
  • Run

    m d2 s38

    where x is an empty slot

    Re-run inventory in NBU when finished.

    Regards,

    Martin

5 Replies

  • Run

    m d2 s38

    where x is an empty slot

    Re-run inventory in NBU when finished.

    Regards,

    Martin

  • Robtest and ejecting media from a running system NB is not altogether a good idea Robby, so maybe you were doing it to fix a problem ...possibly a problem where the tape wont eject? A bit more info might be useful, to give us some background info.

    Long and short is, perhaps the tape really is stuck? I've seen a few, but would normally expect an error on the drive at some point. I cant see what OS you are running, nor what robotics.

    jim 

  • Maybe tape is really stuck in drive.

    Best to open library door to see what's going on.

  • Hi, 

    Not sure what happened there, but it eventually errored out. I just restarted the library and after that the tape was successfully ejected using "m d2 sNN".

    Thanks for all the comments/replies.

    Cheers.

  • Excellent - please mark the post that helped you the most as the solution.

    Regards,

    Martin