Forum Discussion

adityakm's avatar
adityakm
Level 3
10 years ago

tldd and ltid services are not coming up

Hi,

I need solution a how I can fix tldd and ltid services to run properly. When I am running ltid service, its failing number of times, I need a solution asap.

root@sysdevl # bpps -a
NB Processes
------------
    root 16653     1   0 11:33:25 ?           0:01 /usr/openv/netbackup/bin/nbsvcmon
    root 16628     1   0 11:33:19 ?           0:00 /usr/openv/netbackup/bin/bpcompatd
    root 16643     1   0 11:33:23 ?           0:02 /usr/openv/netbackup/bin/nbrmms
    root 16646     1   0 11:33:24 ?           0:04 /usr/openv/netbackup/bin/nbsl
 
 
MM Processes
------------
    root 16619     1   0 11:33:19 ?           0:00 vmd -v
    root 16641     1   0 11:33:21 ?           0:00 tldcd -v
root@sysdevl # ltid
root@sysdevl #
No Entries in the Drive Database
TLDCD: System error occurred
 
root@sysdevl #

 

Also  I am getting some of errors in /var/adm/messages

Aug 29 12:02:01 sysdevl sg: [ID 266374 kern.notice] Symantec SCSA Generic Revision: 3.6
Aug 29 12:05:55 sysdevl scsi: [ID 243001 kern.info] /pci@7c0/pci@0/pci@1/pci@0,2/SUNW,qlc@2/fp@0,0 (fcp1):
Aug 29 12:05:55 sysdevl         ndi_devi_online: failed for processor: target=10900 lun=1 ffffffff
Aug 29 12:10:57 sysdevl scsi: [ID 243001 kern.info] /pci@7c0/pci@0/pci@1/pci@0,2/SUNW,qlc@2/fp@0,0 (fcp1):
Aug 29 12:10:57 sysdevl         ndi_devi_online: failed for processor: target=104ef lun=1 ffffffff
Aug 29 12:12:52 sysdevl vmd[28022]: [ID 152614 daemon.error] terminating - another daemon already exists (89)
Aug 29 12:12:55 sysdevl tldcd[28026]: [ID 664783 daemon.error] emmlib_uninitialize failed, status=13
Aug 29 12:12:55 sysdevl tldcd[28026]: [ID 574287 daemon.error] System error occurred - Unknown error
Aug 29 12:12:55 sysdevl tldcd[28026]: [ID 147959 daemon.error] Daemon has terminated abnormally
Aug 29 13:11:11 sysdevl vmd[9356]: [ID 152614 daemon.error] terminating - another daemon already exists (89)
Aug 29 13:11:14 sysdevl tldcd[9360]: [ID 664783 daemon.error] emmlib_uninitialize failed, status=13
Aug 29 13:11:14 sysdevl tldcd[9360]: [ID 574287 daemon.error] System error occurred - Unknown error
Aug 29 13:11:14 sysdevl tldcd[9360]: [ID 147959 daemon.error] Daemon has terminated abnormally

 

 

 

  • root@sysdevl #
    No Entries in the Drive Database
    TLDCD: System error occurred

    This usually mean you have not configured the tape device..

     

5 Replies

  • Does it have any tape drives configured...?

    if yes, you need to kill the current running tldcd process before trying to start the ltid.

  • root@sysdevl #
    No Entries in the Drive Database
    TLDCD: System error occurred

    This usually mean you have not configured the tape device..

     

  • Opps, I'm blind ...

    root@sysdevl # ltid
    root@sysdevl #
    No Entries in the Drive Database
    TLDCD: System error occurred

    As watsons says, no drives, then ltid won't run, well, it starts and then stops to be exact.

    Configure some drives to that media server and all will then be fine.

  • I'd try a reboot first. If that fails, enable the ltid log Add VERBOSE into /usr/openv/volmgr/vm.conf Create dir /usr/openv/volmgr/debug/ltid

    Edit to add ....

    Sprry, didn;t look closely enough, see watsons and my post further down

  • I am curious to know more about this environment.

    Is this a master or media server?

    Has this worked before? Devices added and working on this server?
    If so, and this is a media server, there may be a problem with comms to EMM database on the master server where device config is held.
    Or maybe demo/eval license expired on media server?

    What does 'bpps -x' show? 
    Is pbx running?

    Have you tried to completely stop NBU and pbx and then start pbx, followed by NBU start?