cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BE Appliance- DNS Configuration Issue

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

Hi,

I am trying to run BE Appliance initial configuration, I have entered a static IP.


But I don't have DNS Server or DHCP server , When I entered any DNS IP it give an error that the DNS server IP is incorrect or the server does not exist. And

can't skip the DNS step.

 

Any one can help ?

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

I have opened a case with Symantec Support and this what they send :

 

Please refer to the below mentioned article, the Step 7 in the initial configuration requires DNS or DHCP Setting by design.

Performing the initial configuration of the Backup Exec appliance
http://www.symantec.com/docs/HOWTO101809

 

View solution in original post

9 REPLIES 9

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

...have you tried pointing it to itself?

Thanks!

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

yes , i tried pointing to 127.0.0.1 with same error , server does not exist

lmosla
Level 6

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

-I have checked this, But this show the normal configuration steps.

-My main issue that I don't have DNS Server or DHCP server, And if I added static IP I must add DNS server

and to avoid adding the DNS server I must use the DHCP to add IP  

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

...reason for not using DNS?

How does your network resolve name/IP then?

Thanks!

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

The Customer use the local host files.

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

I have opened a case with Symantec Support and this what they send :

 

Please refer to the below mentioned article, the Step 7 in the initial configuration requires DNS or DHCP Setting by design.

Performing the initial configuration of the Backup Exec appliance
http://www.symantec.com/docs/HOWTO101809

 

View solution in original post

Ahmad_Abdelhady
Level 4
Partner Accredited

I have opened a case with Symantec Support and they told me that : 

 

Please refer to the below mentioned article, the Step 7 in the initial configuration requires DNS or DHCP Setting by design.

Performing the initial configuration of the Backup Exec appliance
http://www.symantec.com/docs/HOWTO101809