cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BE 11d not reading tapes.

Wolff
Level 3

I have installed a standalone tape drive on a media server. BE 11d does show the Ibm tape drive installed. The tape drive does no t read any tapes. Ran inventory, but fails every time. Backup exec 11d. Any suggestions?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

Wolff: Your drive isn't supported on BE 11d. Check the HCL below:

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH46703

You're going to have to move to BE 2010 R3 at a bare minimum to support the drive.

If you need help on how to migrate from 11d to BE 2010 R3, I'd suggest opening a new forum query around it.

Thanks!

View solution in original post

4 REPLIES 4

ZeRoC00L
Level 6
Partner Accredited

What kind of tape device do you have ?
Is the tape drive correctly recognized in Windows device manager ?
Is this a new tape or a tape already used?
Have you tried another tape ?
Is the device working with NTbackup ?

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

Hi,

 

Download the IBM tape utility. Stop the BE services, and then run diagnostics against the drive to rule out any issues with it.

Just make sure the Removable Storage service is also stopped and disabled.

Thanks!

Wolff
Level 3

IBM HH Lto gen 5 with BE 11d. tape drive shows in device manager. Tried a few tapes, including brand new tape. Will test with NTbackup.

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

Wolff: Your drive isn't supported on BE 11d. Check the HCL below:

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH46703

You're going to have to move to BE 2010 R3 at a bare minimum to support the drive.

If you need help on how to migrate from 11d to BE 2010 R3, I'd suggest opening a new forum query around it.

Thanks!

View solution in original post