cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Backup Exec Remote Agent for Windows service hung on "Starting" status

Eddie_Leung
Level 3

Backup Exec Remote Agent for Windows service hung on "Starting" status. UAC is turn off already, Reboot many times but no improvement. Any suggestion?

 

Windows system log Event ID: 7001

The Backup Exec Job Engine service depends on the Backup Exec Remote Agent for Windows service which failed to start because of the following error:

After starting, the service hung in a start-pending state.

 

Software version: Backup Exec 2012 14.0 SP4

OS version: Win 2008 R2 with SP1

Thanks.

4 REPLIES 4

CraigV
Level 6
Partner    VIP    Accredited

...if there is an antivirus installed, put in an exclusion for beremote.exe and try again.

Thanks!

ArulPrasad
Level 6
Employee

From the elevated command prompt , change directory to Backup exec install directory and run beremote -console

 might give you error to get help!!

Eddie_Leung
Level 3

I've tried to

- Put the Backup Exec program folder to Anti-Virus exclusion list

- Uninstall Anti-Virus program.

- reinstall Backup Exec program

it fails to start when reboot the server.

 

After run beremote -console command, some error or failed show in the console.

[4216] 2014-12-05T09:19:31.421 [push]               -   Checking for 'Create a Token Object' privilege.
[4216] 2014-12-05T09:19:31.421 [push]               -           LookupPrivilegeValue( ) found privilege.
[4216] 2014-12-05T09:19:31.421 [push]               -           ERROR: AdjustTokenPrivileges( ) could not enable privilege (0x514 ).

[4216] 2014-12-05T09:19:31.421                      - Error accessing regkey: Software\Symantec\Backup Exec For Windows\Open File Option\ConfigOrphaned snaped can't be cleaned up. Maybe a privilage issue

[3028] 2014-12-05T09:19:31.483 [beutil]             - Failed to open EV Install key (SOFTWARE\KVS\Enterprise Vault\Install).
[3028] 2014-12-05T09:19:31.483 [inc]                - [AgentID:25] ... failed to load bedstrace.dll.
[3028] 2014-12-05T09:19:31.483 [fsys\shared]        - FS_DleGen: Failure to create debug trace object at line number 108
[3028] 2014-12-05T09:19:31.483 [inc]                - [AgentID:2a] ... failed to load bedstrace.dll.
[3028] 2014-12-05T09:19:31.483 [fsys\shared]        - FS_DleGen: Failure to create debug trace object at line number 108

 

 

VJware
Level 6
Employee Accredited Certified

There should be more lines of debug when you run beremote -console. Are these the ony lines which appear ?

And do ensure this service is set to use the local system account.