cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Backup-to-disk keeps failing

dcomo
Level 2

I have spent hours on this, so I am hoping that someone can point me in the right direction here.  (I'm sure I am missing something basic here...)

 

I have a 1TB USB HDD (FreeAgent 1TB), which I am trying to configure run a few jobs to back up to.  (This is in conjunction with my tape jobs that go to my LTO3 drive, which works just fine.)

 

Essentially, Windows sees the drive just fine (Within Windows Explorer), and when I run the wizard, it appears to properly configure the drive for me (tosses a few files on the disk) and a folder which will hold my back up jobs appears.  If I then modify the backup jobs to use this device, everything gets accepted and looks like it's working just fine.

 

However when I try and run a job, it instantly fails and tells me the following:

 

e0000f16 - The operation failed to acquire the minimum number of drives and media needed.

For additional information regarding this error refer to link V-79-57344-3862

 

The 'FreeAgent' folder is saying that it's online, under Devices, however it doesn't appear under Media at all.

 

Can someone let me know what I am doing wrong?

 

Thanks!

Drew 

2 REPLIES 2

dcomo
Level 2

Also, in the failed job log, this appears:

 

Device name :
Target name : FreeAgent

Media set name : MGI

 

(There is no device listed, even though in the job log the device is selected...)

 

Thanks!

Drew 

Wellsoft
Level 4

Very similar issue here - jobs ran fine the first week after I upgraded from version 9.1 to version 12/5...now I am having all manner of issues, including the above.

 

I also have the problem that sometimes the external drive disappears from Windows and Veritas during or right after a backup job.

 

If I stop the BE services, the drive disappears.....again - sometimes.

 

I am running the job to a B2D folder on the server's hard drive now to rule in/out the box itself. Ideas?????