Highlighted

Media Mount Failed Error

We've been experiencing the constant error:

 Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.
V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.
 

The strange thing is, it occurs at various times of the backup, and with different "endings".

Day 1:  Error occurs in Job Operation - Verify

Message: Verify
Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.

Day 2: Error occurs in Set Information - H: - Backup Set Detail Information

Message: Backup- H:
Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.
V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.
Job completion status: Canceled by service shutdown

Day 3: Error occurs in Set Information - H: - Backup Set Detail Information

Message: Backup- H:
Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.
V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.
 

I have posted the logs if it is needed. The problem just spontaniously started occuring, and i need to figure out how to stop it, as all attempts thus far have failed. After the error occurs, the tape in the drive is ejected. We have run diagnostics on the tape drive and cleaned it, and checked all the settings on the software, but cannot find the source. Please help!

4 Replies

What tape drive?  Is

What tape drive?  Is everything being done in one big job or do you have multiple jobs involved (possibly queued)?

Backup started on 3/11/2009



Backup started on 3/11/2009 at 7:29:56 PM.
Backup Set Detail Information
Drive and media mount requested: 3/11/2009 8:49:11 PM
Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.

V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.


Backup completed on 3/12/2009 at 11:09:20 AM.
Backup Set Summary
Backed up 231522 files in 19797 directories.
Processed 231763318321 bytes in 1 hour, 19 minutes, and 6 seconds.
Throughput rate: 2794 MB/min
Compression Type: Hardware

The job is requesting a tape and no one is putting the tape in the drive.

same problem - appreciate any feedback

Here is the log:

Backup- \\Exchange Server\Microsoft Information Store\First Storage Group
Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.
V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.

--

I've tested a partly backup job just to see if the job can be finished and that did work.
But the complete backup including file and print server and exchange server can still not be finished.

Backup Exec 10d
Version 10.1 Rev. 5629
Service Pack 3 installed

same problem - appreciate any feedback

Here is the log:

Backup- \\Exchange Server\Microsoft Information Store\First Storage Group
Media mount failed.
User canceled a Physical Volume Library operation.
V-79-57344-33861 - The media operation was terminated by the user.

--

I've tested a partly backup job just to see if the job can be finished and that did work.
But the complete backup including file and print server and exchange server can still not be finished.

Backup Exec 10d
Version 10.1 Rev. 5629
Service Pack 3 installed