cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Queued Jobs

David_Follis
Level 2
Hello-

I am running 10.0 SP1 with all latest hotfixes on Server 2003 SP1. Tape drive is VXA-2 1 X 10 Library. This system has been running fine for last few months. We have a daily backup and then a full backup on Fridays. All of a sudden the daily backups have been hanging in a queued state, but the Friday backups will run. I hate this kind of random error crap. I have never dealt with software that requires as much hand holding as BE does. I ran SGMon and here is my output:

bengine: 10/26/05 09:14:40 Available and held drives from the pool
bengine: 10/26/05 09:14:40 EXABYTE 1 {97a3f972-72e3-4f3f-ad88-48b4ef87d0ff}
bengine: 10/26/05 09:14:40 Drives not in use by the Engine
bengine: 10/26/05 09:14:40 EXABYTE 1 {97a3f972-72e3-4f3f-ad88-48b4ef87d0ff}
bengine: 10/26/05 09:14:40 Drives available (not in use and not held)
bengine: 10/26/05 09:14:40 EXABYTE 1 {97a3f972-72e3-4f3f-ad88-48b4ef87d0ff}
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_SESSION_SET_TARGET_DEVICE_GUID )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
TargetDevice = {C1A72A13-E7FB-4376-BC2E-CCFFD87B720B}, "EXABYTE 2 " (Device Pool)
TargetDevice = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1" (Drive)
bengine: 10/26/05 09:14:40 Handing out session {06cd4102-00e8-4274-b2db-af1cee9af780} based on available drive:
bengine: 10/26/05 09:14:40 EXABYTE 1 {97a3f972-72e3-4f3f-ad88-48b4ef87d0ff}
bengine: 10/26/05 09:14:40 DeviceManager: going to sleep for 900000 msecs
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_SESSION_SET_JOB_INFO )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Job = {4B82BEF4-609B-4805-B2D1-DA88CAD2A20E}, "Nightly M - Th Backup"
bengine: 10/26/05 09:14:40 BackupJob: acquired device EXABYTE 1
bengine: 10/26/05 09:14:40 BackupJob: trying to mount scratch volume
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_MOVER_MOUNT_OVERWRITE )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_SESSION_SET_TARGET_INFO )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_SESSION_SET_TARGET_DEVICE_GUID )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
TargetDevice = {C1A72A13-E7FB-4376-BC2E-CCFFD87B720B}, "EXABYTE 2 " (Device Pool)
TargetDevice = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1" (Drive)
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_SESSION_SET_TARGET_MEDIA_GUID )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
TargetMedia = {4E016D91-8DC1-4A6D-BBA9-9FD522CCB935}, "Daily" (Media Set)
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_SESSION_SET_EXCLUDE_MEDIA_GUIDS )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::CheckTargetDeviceStatus()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Job = {4B82BEF4-609B-4805-B2D1-DA88CAD2A20E}, "Nightly M - Th Backup"
TargetDevice = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1"
State = 0003, ReservationID = 0000, AvailableMovers = 0001
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::MountOverwriteMedia()
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 AdammSession::MountMedia()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Drive = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}
Slot = 0000
Side = 0000
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 PvlDrive::MountMedia()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Drive = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1"
Slot = 0000
Side = 0001
pvlsvr: 10/26/05 09:14:40 PvlChanger::MountMedia()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Library = {701931B8-5BEA-43A3-8D68-39C12214D1A5}, "EXABYTE 2"
Drive = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1"
Slot = 0000
Side = 0001
pvlsvr: 10/26/05 09:14:41 PvlChanger::MountMedia()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Library = {701931B8-5BEA-43A3-8D68-39C12214D1A5}, "EXABYTE 2"
Drive = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1"
Slot = 0000
Barcode = "A0000001"
ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
pvlsvr: 10/26/05 09:14:41 PvlDrive::MountMedia()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Drive = {97A3F972-72E3-4F3F-AD88-48B4EF87D0FF}, "EXABYTE 1"
Slot = 0000
ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
pvlsvr: 10/26/05 09:14:41 AdammSession::MountMedia()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Library = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""
Slot = 0000
Drive = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""
Media = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""
Side = 0000
ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
pvlsvr: 10/26/05 09:14:41 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_MOVER_MOUNT_OVERWRITE )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
ERROR = 0xE000810C (E_PVL_DRIVE_NOT_AVAILABLE)
bengine: 10/26/05 09:14:41 BackupJob: unable to mount, error 0xe000810c
pvlsvr: 10/26/05 09:14:41 AdammSession::Execute( ADAMM_SESSION_EXECUTE_MOVER_DISMOUNT )
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
Flags = 0x00000000
pvlsvr: 10/26/05 09:14:41 AdammSession::Release()
Session = {06CD4102-00E8-4274-B2DB-AF1CEE9AF780}
bengine: 10/26/05 09:14:41 DeviceManager: incoming event fired
bengine: 10/26/05 09:14:41 DeviceManager: stalling
bengine: 10/26/05 09:14:41 DeviceManager: going to sleep for 30000 msecs

Any info is greatly appreciated.
3 REPLIES 3

ray_littlefie1
Level 6
The logs seem to indicate that BE has choosen tape A0000001, which it thinks is in the first slot, but the slot is empty.
Is it possible that the tape from the first slot has been removed from the Exabyte and a subsequent BE inventory was not performed?

I would run an inventory on your first partition and then try the job again.

I would also recommend shutting down BE services, and running the Exabyte library tool and perform an inventory as well.

David_Follis
Level 2
Ray-

Not familar with the Exabyte Library tool. I have run an Inventory, but I will run one again. Everything else seems to be working fine. Perhaps the BE database is messed up?

David_Follis
Level 2
Ray-

Thanks for the suggestion. For some reason my VXA2 1 X 10 was showing tape A0000001 in slot 1 when in fact it was empty! Perhaps an import, export step was skipped. I had run a scan before so I'm not sure why it didn't catch this. What I had to do was run a Inventory from the front panel of the VXA drive which then cause BE to realize SLOT1 was empty. Then I was able to import a tape into SLOT1. It seems like BE should have moved on to the next tape in the media set available instead of hanging without an appropriate error. What a pain.