Highlighted

RHEL 6.7 "OCI_ERROR: ORA-24300: bad value for mode" when connecting from BackupExec to Oracle server

Hi

If I try to connect to my configured Database on the oracle machine I see that in the debug log:

f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : FS_ResolveDevName: [O]
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : RMAN_ResolveDeviceName: Device name (Oracle-Linux::\\server1.ours.com\TestDB) Machine name (server1.ours.com) id: (64) dle subtype: (2)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : FS_BlowOutMachine: FS_ResolveDevName returns -->server1.ours.com<-- as the machineName
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : FS_BlowOutMachine: processing as local machine
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : FS_BlowOutMachine: returning 0
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 + engine/ndmp/dsss/srv/ndmp_dssession.cpp (213):
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 | Doing a cached attached
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 + engine/dsss/srv/dsattach.cpp (121):
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 | Could not find cached FSH for device 'Oracle-Linux::\\server1.ours.com\TestDB'(0x7f7df00d28a0); user=backup
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 + engine/dsss/srv/dsattach.cpp (169):
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 | Attempting a new attach to device: 'Oracle-Linux::\\server1.ours.com\TestDB'(0x7f7df00d28a0)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : RMAN_AttachToDLE: called
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : RMAN_AttachToDLE: User name (backup)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : RMAN_AttachToDLE: pwd is set
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : RMAN_AttachToDLE - db = TestDB
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : RMAN_AttachToDLE: home_dir = /u00/app/oracle/product/12.1.0
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 :  Current Oracle user name (backup)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : putenv(ORACLE_SID= TestDB)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : putenv(ORACLE_HOME=/u00/app/oracle/product/12.1.0)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCIServerAttach() Linux with dbname: TestDB
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCI_ERROR: ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCIServerAttach() Linux with sidname
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCI_ERROR: ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCIServerAttach() Linux with empty string
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCISessionBegin() with database credentials as sysbackup user.
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCISessionBegin() failed with database credentials.
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : OCI_ERROR: ORA-24300: bad value for mode
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : Failed to logon to database, other error: Error code (0x5eec)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : Returning E_RMAN_LOGON_OTHER error (0xe000fe29)
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 + engine/dsss/srv/dsattach.cpp (214):
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 | New attach to device: 'Oracle-Linux::\\server1.ours.com\TestDB'(0x7f7df00d28a0) failed: 0xE000FE29
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 + engine/ndmp/dsss/srv/ndmp_dssession.cpp (218):
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 | Cached attach failed: 0xe000fe29
f7fff700 Tue Jun 14 18:57:20 2016 : DSEnumerator failed with -536805847: 0

Does anybody have an idea why that error occurs? I already verified the credentials multiple times.

The Agent Version is:

VERITAS_Backup_Exec_File_Version=14.2.1180.2621

And OS Release is:

Red Hat Enterprise Linux Server release 6.7 (Santiago)

 

Thank you in advance!

2 Replies

Re: RHEL 6.7 "OCI_ERROR: ORA-24300: bad value for mode" when connecting from BackupExec to Oracle server

Does nobody have an idea? Any help would be appreciated!

Re: RHEL 6.7 "OCI_ERROR: ORA-24300: bad value for mode" when connecting from BackupExec to Oracle server

Bump