cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Archive Task Failure

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello

We are experiencing task failure. We have 3 Exchanges and we have 3 tasks to archive those Exchanges. When we stop 3 task and start 2 of them succesfully 1 of them always failing. It doesn't matter which one we pick. For example we have EXCA, EXCC and EXCD if we start EXCA and EXCC, EXCD is failing or if we start EXCD and EXCC, EXCA failing.

Exchange Version 2013 EV version 12.4.2 OS: Win Server 2016

From Dttrace log:

{EVMAPIProfileNameFromPoolInternal::FormatName:#362} Trying to find a free profile name.
334020 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {EVMAPIProfileNameFromPoolInternal::GetPoolSize:#428} ProfileNamePoolSize set to: [1500]
334021 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {EVMAPIProfileNameFromPoolInternal::FormatName:#385} Profile name allocated: [EV_00000000]
334022 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:M {CMailboxHelper::CreateProfileAndSessionEx:#813} Setting up MAPI profile [EV_00000000]
334023 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {EVMAPIProfileNameFromPoolInternal::~EVMAPIProfileNameFromPoolInternal:#351} Profile name now free to use: [EV_00000000]
334024 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CMailboxHelper::CreateProfileAndSessionEx} (Exit) Status: [<0x80040605>]
334025 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:M {CMailboxHelper::CreateProfileAndSessionAndOpenMailbox:#1227} Failed to create profile and session for server EXCMBXD
334026 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:M {CMailboxHelper::CreateProfileAndSessionAndOpenMailbox:#1228} Error being returned : 0x80040605
334027 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CEVMAPILieModeLock::ReleaseExclusiveLock:#69} Trying to release lock
334028 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CEVMAPILieModeLock::ReleaseExclusiveLock:#73} Released lock.
334029 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CMAPISession::CreateMapiSession} (Exit) Status: [<0x80040605>]
334030 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::ClearProfileCache} (Entry)
334031 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession} (Entry)
334032 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession:#82} Releasing managed store (IExchangeManageStore): [False]
334033 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession:#88} Releasing message store (IMsgStore): [False]
334034 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession} (Exit)
334035 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::ClearProfileCache} (Exit)
334036 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CMAPISession::GetMapiSessionFromPoolEx} (Exit) Status: [<0x80040605>]
334037 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CAgentTask::Initialise:#1348} Failed to open privileged MAPI session: [0x80040605]. Aborting agent startup.
334038 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:M {IsCurrentUserADomainAdmin:#4670} User is domain admin: [False]
334039 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CExchangeVersion::IsExchange2013:#204} Exchange 2013: [True]
334040 11:18:06.886 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CExchangeVersion::IsExchange2013orAbove:#188} Exchange 2013 or greater: [True]
334041 11:18:07.199 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV~E Event ID: 3460 The Task 'Exchange Mailbox Archiving Task for EXCMBXD' failed to log on to Exchange server 'EXCMBXD' using mailbox 'SMTP:vaultmbxd@xxx.com.tr'. Check that the mailbox has not been hidden, that the server is running and that the vault service account has sufficient permissions on the server. |Enterprise Vault used the following settings for the Outlook Anywhere connection to Exchange 2013 or later: | Proxy server: 'webmail.xxx.com.tr' | Requires SSL: 'True' | Certificate principal: 'msstd:webmail.xxx.com.tr' |If these settings are correct, check that the servers are responding. |Note that Enterprise Vault auto-discovers the proxy server and certificate principal unless you have configured them explicitly in the target domain's properties in the Administration Console, in which case you should check the settings you have made. |
334042 11:18:07.199 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CAgentTask::Initialise} HRXEX fn trace : Error [0x80004005], [d:\builds\14_\ev\vh-12.4-m\sources\source\agents\archiveservice\agenttask.cpp, lines {1278,1285,1292,1304,1308,1309,1312,1313,1316,1318,1380}, built Sep 10 04:28:41 2019].
334043 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::ClearProfileCache} (Entry)
334044 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession} (Entry)
334045 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession:#82} Releasing managed store (IExchangeManageStore): [False]
334046 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {CMAPISession::CloseMapiSession:#88} Releasing message store (IMsgStore): [False]
334047 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CMAPISession::CloseMapiSession} (Exit) Status: [Exception]
334048 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CMAPISession::ClearProfileCache} (Exit) Status: [Exception]
334049 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CAgentTask::Initialise:#1476} Error [0x80004005]
334050 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CAgentTask::Initialise} (Exit) HRXEX fn trace : Unexpected fn exit path, returning error [0x80004005], [d:\builds\14_\ev\vh-12.4-m\sources\source\agents\archiveservice\agenttask.cpp, lines {1278,1285,1292,1304,1308,1309,1312,1313,1316,1318,1380}, built Sep 10 04:28:41 2019].
334051 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:H {CArchiveAgentTask::Initialise} HRXEX fn trace : Error [0x80004005], [d:\builds\14_\ev\vh-12.4-m\sources\source\agents\agentscommon\archiveagenttask.cpp, lines {241,247}, built Sep 10 04:28:40 2019].
334052 11:18:07.215 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:M CArchiveAgentTask::Initialise - Com Result [0x80004005]

And:

{ExchangeConnectionPointInformation::IsValid:#66} Invalid Exchange connection point information, proxy server name [], certificate principal name [] and authentication [0x1]
333279 11:18:05.996 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {ExchangeConnectionPointInformation::IsValid:#66} Invalid Exchange connection point information, proxy server name [], certificate principal name [] and authentication [0x0]
333280 11:18:05.996 [64488] (ArchiveTask) <40312> EV:L {ExchangeConnectionPointInformation::IsValid:#66} Invalid Exchange connection point information, proxy server name [], certificate principal name [] and authentication [0x0]

This is probably not related but ;

20] (ArchiveTask) <44760> EV:L {CQueue::Open} (Exit) Status: [There is a sharing violation. The queue is already open for exclusive retrieval. (0xc00e0009) (anticipated err may not indicate an issue)]
336236 11:18:54.856 [51320] (ArchiveTask) <44760> EV~I The queue .\private$\Enterprise Vault Archive Agent Admin Queue is already open.|It is likely that another process is running and will be processing the Nack messages placed on this queue.|This Nack Handler will now terminate, as it is redundant. No additional action is necessary. |
336237 11:18:54.856 [51320] (ArchiveTask) <44760> EV:M {ArchiveNackMsgHandler} ArchiveNackMsgHandler - failed to open Admin Queue - retry in 60 seconds

Thanks

VaultLearner

 

3 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

Hello @vaultlearner 

I am assuming that this issue has erupted after a change. Either upgrading of EV or a change somewhere else. This isn't a day 01 issue, correct?

Besides reinstalling Outlook or upgrading Outlook, have you cleared out all the MAPI Profiles? What's the Profile Expiry limitation set?

Also, did you review this article? Archiving Task fails with Events 3460 & 2256 when starting a task that targets Exchange 2013 or 2016... (I am guessing you would have, if not check it out and let us know).

Also, why have you increased the number of connections to the Exchange on the task? if 2 out of 3 tasks work but the 3rd fails, then there is a resource overload on the EV Server. Instead of looking at the Concurrent Connections at the task level, I'd suggest reviewing the aforementioned article and see if it makes any difference and also, as @GertjanA review the Proxy Server setting.

 

Regards,
Sheldon Dsouza

View solution in original post

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello SheldonDsouza,

I just check it. After upgrade of Outlook, tasks are not failing. We are going to observe it for a week. 

Only thing  Deployment scanner gives warning about Outlook 2016.  Please check the attachment.

Thanks

Vaultlearner.

View solution in original post

GertjanA
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified

Hello,

The warning shows because the Compatibility Guide has some specific remarks on that version. See this 

As it is a warning, it simply indicates you need to check those remarks, but it will not prevent EV functioning/installation.

Regards. Gertjan

View solution in original post

12 REPLIES 12

GertjanA
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified

Hello,

You see CArchiveAgentTask::Initialise - Com Result [0x80004005]

This basically is an error indicating a resource problem. Diskspace, RAM/CPU, is all that ok?

As you state, starting 2 out of 3 tasks works fine, 3rd fails, irrespective which one is started 3rd. This indicates an issue on the EV server. See what happens if you set the number of concurrent connections (task properties, tab advanced) to 3 on each task, then start them. It might also be a limit on Exchange (how many connections can be made), but that should have been removed when ran the powershell script as indicated in the installation guide.

I also see: Proxy server: 'webmail.xxx.com.tr'. Why use your webmail server (which as far as I know) is external facing.IT might be you need to specifically set values on the site. See properties of ..\targets\exchange\your domain 

 

Regards. Gertjan

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello,

Diskspace,Ram/CPU all ok.

For the script, EV throttling policy still there. I did check again.

"webmail.xxx.com.tr"  has both External and Internal faces. When client came from internally they are going DAG's IP directly. When client came externally they go Load Balancer. (This is what customer told me)

"\targets\exchange\your domain"  section we added manually as "webmail.xxx.com.tr" but did not work also. I did test something from connection settings, for 2 task I increase concurrent connection to 10. Startted 2 tasks and they run with no issue.

We connected with Veritas Support they suggested reinstall Outlook. Outlook version was 2013 sp1 32bit. Tomorrow we will install Outlook 2016 32bit. Do you have any suggestion?

Thanks

Vaultlearner

Hello @vaultlearner 

I am assuming that this issue has erupted after a change. Either upgrading of EV or a change somewhere else. This isn't a day 01 issue, correct?

Besides reinstalling Outlook or upgrading Outlook, have you cleared out all the MAPI Profiles? What's the Profile Expiry limitation set?

Also, did you review this article? Archiving Task fails with Events 3460 & 2256 when starting a task that targets Exchange 2013 or 2016... (I am guessing you would have, if not check it out and let us know).

Also, why have you increased the number of connections to the Exchange on the task? if 2 out of 3 tasks work but the 3rd fails, then there is a resource overload on the EV Server. Instead of looking at the Concurrent Connections at the task level, I'd suggest reviewing the aforementioned article and see if it makes any difference and also, as @GertjanA review the Proxy Server setting.

 

Regards,
Sheldon Dsouza

View solution in original post

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello SheldonDsouza,

Correct, but nothing chance since it was working fine.

Profile Expiry limit already 1. Yes we tried remove all profiles.

"Why I did increased connections to 10?" because I wanted to test is this about profile limitation. So 2x10 makes 20 profiles created with no issue. Normally we have 15 concurrent connections total with 3 task.

And yes at the article we tried and check everything it points out. (port ok system mailbox ok etc)

Veritas support suggested us to uninstall and reinstall Outlook we are going to try that  tomorrow.

Thanks

Vault Learner

Hello @vaultlearner 

Has upgrading Outlook resolved the issue? As that was a suggestion given by Tech Support.

Regards,
Sheldon Dsouza

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello SheldonDsouza,

I just check it. After upgrade of Outlook, tasks are not failing. We are going to observe it for a week. 

Only thing  Deployment scanner gives warning about Outlook 2016.  Please check the attachment.

Thanks

Vaultlearner.

View solution in original post

GertjanA
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified

Hello,

The warning shows because the Compatibility Guide has some specific remarks on that version. See this 

As it is a warning, it simply indicates you need to check those remarks, but it will not prevent EV functioning/installation.

Regards. Gertjan

View solution in original post

Hello @vaultlearner 

Any updates on the issue after you upgraded Outlook on the EV Server?

 

Regards,
Sheldon Dsouza

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello,

@GertjanA You are right we miss out this: 

5.Requires Microsoft hotfix KB3191883.

Will install it today. 

@SheldonDsouza  Aslo after upgrade Outlook 2016 only for the 1 day 2 task didn't run or didn't create report output. Maybe it is about this fix. Error at the attachment.

I will update late this week.

Thanks

vaultlearner
Level 4
Partner Accredited

Hello @SheldonDsouza and @GertjanA 

Tasks didn't fail. Everything looks ok now.

Thank you for the help.

Regards,

Vaultlearner.

GertjanA
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified

Good news!

Can you mark one of the replies as solution? That way others know there is a solution to the question, and also informs people they don't need to answer.

Regards. Gertjan

raf651
Level 3

Error ID 2256, 3460 after Exchange CU 19 - task not started (new archive its not possible, but user can read archived information)

My ev account is part of exchange group admin. This group have allow acl to others mailboxes. When was start setup /preparead acls was change on deny. Therefore in ADSIEdit we must remove deny acls for this group.

Describet https://www.veritas.com/support/en_US/article.100011479 Use specific Exchange connection point, and Connect using SSL only - in my problem should be empty.

MapiHttpDisabled - should be removed from registry
https://docs.microsoft.com/en-us/outlook/troubleshoot/profiles-and-accounts/outlook-exchange-dialog-...

"We recommend that you remove this registry key as soon as testing is completed. This key should only be used for testing and is not a long term solution."

restart service controler and archive task return to work.