Highlighted

Enterprise Vault Add-in in VDI Environment

Hello,

We are currently deploying VDI solution where for our users. I have built Windows 8.1 Ent template with all the required softwares installed including Outlook 2013 and the Symantec Add-in plugin.

I have noticed when I launch the outlook for the first time, it asks to process the enable wizard in order to enable the Enterprise Vault Add-in. Following the wizard for Persistant Desktop users works fine as this wizard has to run once only, but for the users who has Pooled Desktops it's quite challange. Everyday they have to run the wizard as their desktops are not persistant.

Is there a way to auto launch the add-in without prompting the user to follow this wizard everytime?

Is there any other recommendations when it comes to Enterprise Vault for Exchange 2007 and performance for VDI envrionment when users tries to fetch an archived items?

Highly appreciate your input.

Regards,

1 Solution

Accepted Solutions
Accepted Solution!

Is the pop-up related

Is the pop-up related to:

New_Document_-_Royal_TSX.png

Specifically the option 'Allow users to decide'

 

See even if you make it automatically enable Vault Cache, and Virtual Vault, because of your thin client desktop stuff each time a user opens Outlook after they login, a 'new' Vault Cache/Virtual Vault will be created. Now if you do the header mode stuff, as is described in the compatibility charts, that will help. But it will still mean you get a FULL MDC built every time a user logs in.

Working for Quadrotech-it.com

View solution in original post

18 Replies

Have you had a look at the

Have you had a look at the latest compatibility guide, it suggests some steps for 'thin clients'.

Working for Quadrotech-it.com

Hi Rob, Not actually, highly

Hi Rob,

Not actually, highly appreciate if you can post a link.

 

Regards,

https://support.symantec.com/

https://support.symantec.com/en_US/article.TECH35595.html

Link for compatibility

Link for compatibility guide https://support.symantec.com/en_US/article.TECH38537.html

Hi Rob, Thanks for the link,

Hi Rob,

Thanks for the link, It actually speaks about the published Outlook on Citrix environment via Terminal Services, where in my case is a Desktop installed with Outlook 2013 and Symantec Enterprise Vault Add-In plugin are installed on the same Machine.

When user lauches Outlook, it promot with Enterprise Vault wizard and after that it takes the settings and it never prompt the user when he/she closes Outlook and relaunch it again. But when the user logs off of the Desktop and Relaunch Outlook, it prompt again to run the Enterprise Vault Wizard.

Is there any settings on Enterprise Vault Server that can be done to stop this prompt?

Regards,

 

Is your outlook running in

Is your outlook running in cached mode?

Did you refer this  https://support.symantec.com/en_US/article.TECH35595.html

Hi Rahul, Outlook is online

Hi Rahul,

Outlook is online mode and OST file for first time login is being created on the Home Drive of the user.

Regards,

Accepted Solution!

Is the pop-up related

Is the pop-up related to:

New_Document_-_Royal_TSX.png

Specifically the option 'Allow users to decide'

 

See even if you make it automatically enable Vault Cache, and Virtual Vault, because of your thin client desktop stuff each time a user opens Outlook after they login, a 'new' Vault Cache/Virtual Vault will be created. Now if you do the header mode stuff, as is described in the compatibility charts, that will help. But it will still mean you get a FULL MDC built every time a user logs in.

Working for Quadrotech-it.com

View solution in original post

if outlook is in online mode

if outlook is in online mode and it's a nonpersistant desktop then it doesnt make sense to have vault cache or virtual vault enabled for your users. can you :

a) check your EV desktop policy for the setting? (see screenshot by rob above)

b) post a screenshot of the wizard your users are getting?

Hello, I don't have this

Hello,

I don't have this settings; I'm using verison 10.0.4.1189.

I will post the screen shot.

Thanks,

 

Those settings have been in

Those settings have been in the desktop policy on the EV Server (in the VAC) since about EV 8.. so you must have them.
Working for Quadrotech-it.com

Hi Rob, Please refer to the

Hi Rob,

Please refer to the screen shots which appears to the user whenever tries he/she signs off / reboot the machine. This is happening for both the Persistant and Pooled Desktops.Enterprise Vault -1.jpg

Enterprise Vault -2.jpg

Enterprise Vault -3.jpg

 

Then you need to change the

Then you need to change the desktop policy in the VAC -- like I showed.

Working for Quadrotech-it.com

Hi Rob, I can't see the Vault

Hi Rob,

I can't see the Vault Cache in the Exchange Default Desktop Policy.. Please have a look at the screen shot.

Regards,

EVServer Exchange Desktop Policy.jpg

the screenshot you posted is

the screenshot you posted is the mailbox policy. look at the desktop policy. (below mailbox in the left hand side of the console.)

Did you figure this out?

Did you figure this out?

Working for Quadrotech-it.com

Hi Rob, Thanks, I have

Hi Rob,

Thanks, I have disabled this setting as it was enabled for users (Make vault cache available for users).

I have disabled it now and I will try and I will let you  know..

 

thanks,

dont forget to sync after

dont forget to sync after making the changes. that's should be the last thing to take care of this for you.