cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Issue after March 2024 Exchange Server Security Updates

Tonaco_pt
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited

Hi all,

After install March 2024 Exchange Server Security Updates I notice EVPM is not working:

 

EVPM.EXE" -e «exch_server» -m «ev_system_mbx» -f "c:\inifile.ini"

Setting Profile MailboxDN...
Creating privileged MAPI session ...
Error (0xc00408da) creating privileged MAPI session against Exchange Server SWEXLM91.ritta.local

 

 I got this event.

Event: 7206

 

Log Name:      Veritas Enterprise Vault
Source:        Enterprise Vault 
Date:          2024-04-02 9:43:33
Event ID:      7206
Task Category: Policy Manager
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Description:
A locking error has occurred in CEVMAPILieModeLock : 0x102  
Internal reference: STWL Thread Mutex CMailboxHelper::CreateProfileAndSessionAndOpenMailbox 

 

Event:3230

Log Name:      Veritas Enterprise Vault
Source:        Enterprise Vault 
Date:          2024-04-02 9:43:33
Event ID:      3230
Task Category: Policy Manager
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Description:
Could not create a new MAPI session on Exchange server 'exch_server'. 
The most likely cause is a connection issue that is causing excessive delays in the task.  This can often be recovered by restarting the MAPI related tasks. 

Internal References: 
Unable to get exclusive access to the MAPI thread pool. 
Mutex name: Lie mode lock 
Reason: Last lock holder: Process <80320> <EVPM> Thread <11588>

 

 Does anyone else have this problem?

2 REPLIES 2

kiyan
Level 4

I did not face this issue, but since this showing a mapie issue,please answer below questions:
-how long does it take for the error to repeat again? do you have to restart your the EV server?
-once the error is there, does everything work fine, or archive task fails / or archive tasks is not able to complete what it used to complete before?

Tonaco_pt
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited

Hi Kiyan,

It takes about a couple of minutes to abort the command.

I don't have any issues with the Enterprise Vault server (archiving, restoring, searching, etc.).

The only problem is that EVPM does not work. I attempted to zap an archive and exclude a folder from archiving, and got the error.