cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Not allowed to use TCP port 80

Jose_Luis_Per1
Level 5
Partner Accredited
Hi,

I�m not allowed to use port 80 for EVault purposes so I need to change this in the IIS� EV web site (not in the default web site) and configure EV to use the new assigned port.

Is this possible and how?

Thanks,

Jose Luis Perez
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified
Or if you do not want it secure you could use http://evalias:81/EnterpriseVault

View solution in original post

6 REPLIES 6

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified
This is from the Install and Configuring guide. It might help:

Supporting secure web server connections
On the General page of Site properties, the URL for accessing the Enterprise Vault web access application is set up automatically as:

http://iis_computer/location

where iis_computer is the address of the computer that is running IIS and location is the name of the virtual directory for the web access application. For new installations this is always EnterpriseVault. For example:

http://our_iis_computer/EnterpriseVault

If your IIS computer requires secure connections, using HTTPS, then you would change the above URL to:

https://our_iis_computer/EnterpriseVault

If you want to access the web server using a port other than the default port, you can specify the port in the URL as follows:

https://iis_computer:port/location

For example, to access the web access application on the web server, our_iis_computer, using HTTPS and port 321, you would specify the URL as:

https://our_iis_computer:321/EnterpriseVault

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified
The forum is having issues today, eh? ;)Message was edited by:
Tony Sterling

Jose_Luis_Per1
Level 5
Partner Accredited
Oh, yes!!! We are very busy today!!!



Our real issue here is that we can not retrieve archived files by double-clicking them because the FCP port in the default web site in IIS is 81 instead of 80.

We can retrieve the files manually if we add ":81" at the end of a URL but from the users perspective, that will not fix the problem.

I am wondering if we should install EV in another server in which we can use the standard FCP port in the IIS default web site. Do I have another choice?

Thanks for your help and have a great weekend!

Jose Luis Perez

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified
How many sites do you have? If you only have one you could try the solution above.

Make the webapp alias https://evalias:81/EnterpriseVault and then synchronize all the users. that should let the shortcut access ev server via port 81.

You could use the DR scenario and move the ev server to a different machine if necessary. Best to do it now before you get much further into it.

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified
Or if you do not want it secure you could use http://evalias:81/EnterpriseVault

Jose_Luis_Per1
Level 5
Partner Accredited
Correct, Tony!!! Thanks a lot!!!!

Jose Luis Perez