cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Shortcuts are marked as moved, without moving within a mailbox

O_Schmidt
Level 5

Hi,

i´ve got a problem with the number of moved shortcut within every archiving task.

The environment:

Enterprise Vault 11.0.1
Windows Server 2008 R2
Exchange 2010

Every time, the Mailbox Archiving Task runs through the Mailboxes there are a lot of moved shortcuts without moving a shortcut inside the mailboxes.

For example:

A mailbox have 19360 shortcuts. When I start the Mailbox Archiving Task for this mailbox there will be 19360 moved shortcuts after this run.
The user of this mailbox has moved no shortcuts!
When I start the Task again, there will be 19360 moved items again in this mailbox.
 

Here is a short snippet of a dtrace for one shortcut:

5230    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#12569} processing shortcut [WG: Passwort für Bänder Außenstellen], size [2215] bytes
5231    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#12775} shortcutexpiryperiod 0, deleteexpireditems T, orphanedshortcut T
5232    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#12778} Update moved items: [True], update RC: [True], update RC user: [False].
5233    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#13133} Using default ExpiryDateBasis: Archived Date
5234    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:L    {CRetentionCategoryCache::GetRetentionCategoryData} (Entry) Retention category [13502624DA8F83B42A5C51CBFFED5A7001b10000evarchiv00]
5235    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:L    {CRetentionCategoryCache::GetRetentionCategoryData} (Exit) Status: [Success]
5236    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#13159} Expiry Basis on Retention Category is [EXPIRY_BASIS_INHERIT_FROM_SITE (2)].
5237    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#13164} Expiry Basis on Site is [EXPIRY_BASIS_ARCHIVED_DATE (0)].
5238    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#13290} shortcut status flag has been set on the item with value [3]
5239    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:L    {CArchivingAgent::ItemsArchiveIDSameAsParents:#13736} Item's Archive ID [186A9D4A0F98DEA45B399AED6DCB54B331110000evarchiv00] [does] match parent [folder]'s Archive ID.
5240    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:L    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#13347} Retention category has not changed
5241    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:M    {CArchivingAgent::ProcessShortcutItem:#13358} [WG: Passwort für Bänder Außenstellen] this is a moved item so add it to our list of moved items
5242    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:L    {CArchivingAgent::ConstructMovedItemXml:#13810} Generating XML element for [EV8+] moved item.
5243    13:46:09.384     [11544]    (ArchiveTask)    <18612>    EV:L    {CArchivingAgent::ConstructMovedItemXml:#13863} Base64 encoding [242] byte element data.

​The item above was not really moved within the mailbox. Don´t know, why EV marked this shortcut as moved. Every archiving task, this object will be marked as "moved". 
When I try to open the shortcut, it works. The mail opened without any problems.

In an another mailbox are 25000 shortcuts, but on every archiving task EV moved between 40000 and 45000 shortcuts.

Any ideas, how I can solve this problem?

EVShortcut.pngEVShortcut2.png

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified

Have you engaged support?  I haven't heard of this before and looking at the Late Breaking news there isn't anything documented.  If it is an issue they can identify what is causing it.

View solution in original post

O_Schmidt
Level 5

Now, we have a solution for our problem.

We zapped all affected mailboxes and reenable them.
After a manual und scheduled archiving task, there aren´t any moved shortcuts or folders.

View solution in original post

6 REPLIES 6

TonySterling
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified

Have you engaged support?  I haven't heard of this before and looking at the Late Breaking news there isn't anything documented.  If it is an issue they can identify what is causing it.

Andrew_G_
Level 5
Employee Accredited

Based on that trace (item in same folder, RC not changed), then it looks like the agent thinks the folder has been moved.

Andrew

O_Schmidt
Level 5

I´ve opend a case.

We have this behavior to each mailbox that contains shortcuts.

Marcde
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited

I am facing a similiar issue. Is Symantec currently investigating on this or has this been resolved? 

If it's resolved - which steps were performed? 

 

Edit:

Did you see this? http://www.symantec.com/docs/TECH188048

 

 

PMCS GmbH & Co. KG - A Serviceware Company
www.serviceware.de

O_Schmidt
Level 5

No, the case is still open and under investigation.

If the problem will be resolved, i´ll write feedback here in this thread.

O_Schmidt
Level 5

Now, we have a solution for our problem.

We zapped all affected mailboxes and reenable them.
After a manual und scheduled archiving task, there aren´t any moved shortcuts or folders.