cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Trying to login to the Web Gui

CliveAinley
Level 2

New installation and when I try and login to the Web Gui I get the following error

An error occurred while fetching appliance series

I've tried the following but there's been no change..........looking for help/assistance/advice

1] Restart Netbackup services.

From the elevate mode-

#/usr/openv/netbackup/bin/goodies/netbackup stop

#/opt/VRTSpbx/bin/vxpbx_exchanged stop

#bpps -x

kill the pids if found in bpps -x output with the commands- kill -9 PID

#/usr/openv/netbackup/bin/goodies/netbackup start

#/opt/VRTSpbx/bin/vxpbx_exchanged start

 

2] Restart the below services-

Stop them -
#for i in rabbitmq-server mongod tomcat-vxos as-alertmanager as-analyzer as-collector as-transmission enable-soaservices app_callhome; do service $i stop;done

CLISH- 

Stop the webservice (Support > InfraServices > Stop WebServer)

Remove the /opt/apache-tomcat/webapps/appliance directory and all it's contents

#ls -al /opt/apache-tomcat/webapps/

#rm -rf /opt/apache-tomcat/webapps/appliance

#ls -al /opt/apache-tomcat/webapps/

Start them -
#for i in rabbitmq-server mongod tomcat-vxos as-alertmanager as-analyzer as-collector as-transmission enable-soaservices app_callhome; do service $i start;done

 Restart the web service (Support > InfraServices > Start WebServer)

check status -

#for i in rabbitmq-server mongod tomcat-vxos as-alertmanager as-analyzer as-collector as-transmission enable-soaservices app_callhome; do service $i status;done

Support>InfraServices Show all

3] Run the below command from clish-

Main_Menu>Support> IPMI User List

Main > Support -> IPMI Reset  

4] Run the below commands from elevate mode-

#nbcertcmd -getCertificate
#nbcertcmd -getCACertificate
#nbcertcmd -getCRL
#bpnbat -login -loginType WEB

4 REPLIES 4

quebek
Level 6
   VIP    Certified

hello

Which GUI you are trying to access? IPMI? NBU (so called web ui ie https://master/webui/login or appliance one?

Also here

1] Restart Netbackup services.

From the elevate mode-

#/usr/openv/netbackup/bin/goodies/netbackup stop

#/opt/VRTSpbx/bin/vxpbx_exchanged stop

#bpps -x

kill the pids if found in bpps -x output with the commands- kill -9 PID

#/usr/openv/netbackup/bin/goodies/netbackup start

#/opt/VRTSpbx/bin/vxpbx_exchanged start

PBX should be started prior NBU so this order is wrong....

Thank you for the for the feedbackm, unfortunetly that failed to make any changes and I still can't login to the Web Gui interface.

Tried all the steps and there was no processes still running after stopping the agents, things are still the same.

Also tried 

#nbcertcmd -GetCertificate –force

Host certificate and certificate revocation list received successfully from the server (servername)

 

#nbcertcmd –GetCACertificate

CA certificate from the server(servername) is already present in the trust store. The trust store is not modified

 

#nbcertcmd –getcrl

Successfully refreshed certificate revocation list for (servername)

Successfully refreshed security level for (servername)

jnardello
Level 6
   VIP    Certified

Can we get some details on what you've actually got ? What version of NBU is this ? What acually IS the appliance series ? =) 

Since it's a new install there shouldn't be any impact from doing a reboot, so have you tried that yet ? 

Were there any errors seen during installation ? Any errors in the /var/log/messages file during boot relating to NetBackup ? Any errors seen when you were restarting all of those processes manually ? 

@CliveAinley has this been resolved? What is the NetBackup Appliance version? Thanks.