cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Missing path issue in drive

User_V
Level 3

Hi 

I have drive which is going down with the missing path error , i try to make the drive up with 

vmoprcmd -up <drive index>, but its showing incvalid drive index, though the drive index is correct

D:\Appli\veritas\Volmgr\bin>tpconfig -d
Id  DriveName           Type   Residence
      SCSI coordinates/Path                                            Status
****************************************************************************
0   HP.ULTRIUM2-SCSI.000 hcart2 TLD(0)  DRIVE=1
      MISSING_PATH:{4,0,4,0}:HUP6C064RB                                DOWN
 
Currently defined robotics are:
  TLD(0)     SCSI coordinates = {4,0,6,0}
========================================================
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Yasuhisa_Ishika
Level 6
Partner Accredited Certified

Once you configured tape devices, NetBackup identify these with id of controller, bus, taget, lun. When these IDs are changed from previous ones by some reasons(major one is rebooting against non-persostent binding devices at OS level) NetBackup reports it is missing.

View solution in original post

5 REPLIES 5

Yasuhisa_Ishika
Level 6
Partner Accredited Certified

Please check by two point if the drive is visible on the host:

* Windows Device Manager

* Output of 'scan' command

Marianne
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified

In addition to above excellent advice, check OS Event Viewer System log for errors.

NBU needs the OS to see/access devices, therefore troubleshooting must start at OS level.

User_V
Level 3

yes its visible from OS end. The server got rebooted due to which drive went down 

but i would like to know the concept of drive throwing error of missing path under devices.

I have although reconfigure the drive and restarted the NB services which has solved the issue.

Marianne
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified

but i would like to know the concept of drive throwing error of missing path under devices.

As per my previous post - Check OS Event logs.

NBU has no direct path to devices. It need the OS.
Therefore all device-related issues should be checked from OS point of view.
Check for HBA and/or tape driver errors.

 

We don't know if your OS is W2003 or W2008.
If W2003, check that Removable Storage service is stopped and disabled.

 

Yasuhisa_Ishika
Level 6
Partner Accredited Certified

Once you configured tape devices, NetBackup identify these with id of controller, bus, taget, lun. When these IDs are changed from previous ones by some reasons(major one is rebooting against non-persostent binding devices at OS level) NetBackup reports it is missing.