cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NB70 restore Exchange 2010 failed with 5

xkdcc
Level 3
Hi experts,

I met a problem about NB70 restore Exchange 2010 failed with 5.
Job details said: failed to

19:13:19 (12.001) Restoring from image created 2010/1/24 18:11:19
19:13:40 (12.001) TAR - \\08R2\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1584036474\Database
19:13:41 (12.001) ERR - unable to create object for restore: \\08R2\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1584036474\Database\Administrator [administrator], rai error = 17
19:13:41 (12.001) ERR - unable to create object for restore: \\08R2\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1584036474\Database\Administrator [administrator]\Top of Information Store, rai error = 17
19:13:41 (12.001) ERR - unable to create object for restore: \\08R2\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1584036474\Database\Administrator [administrator]\Top of Information Store\Inbox, rai error = 17
19:13:41 (12.001) ERR - unable to create object for restore: \\08R2\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1584036474\Database\Administrator [administrator]\Top of Information Store\Inbox\test mail1 <00000000a0280a94332dda42b905a928d6f75b7e0700ca0383d5eb659c40ae86586083b9fc6900000000000f0000ca0383d5eb659c40ae86586083b9fc69000000002b070000>, rai error = 6
19:13:43 (12.001) INF - GRE EXITING WITH STATUS = 0
19:13:43 (12.001) INF - GRE RESTORED 1 OF 5 FILES SUCCESSFULLY
19:13:43 (12.001) INF - GRE KEPT 0 EXISTING FILES
19:13:43 (12.001) INF - GRE PARTIALLY RESTORED 0 FILES
19:13:43 (12.001) Status of restore from image created 2010/1/24 18:11:19 = the restore failed to recover the requested files

19:13:48 INF - Server status = 5
19:13:51 (12.xxx) INF - Status = the restore failed to recover the requested files.

My env are:
One Win2K8 R2 for CAS/HT,                 NBU all-in-one, DC (2008 level)
One Win2K8 R2 for Mailbox role only, NBU Client only.
Some mails in administrator inbox already.

I followed the guide to fill out the account of NBU Client Service and enable GRT for my policy, also I fill out the mail account in Host properties -> Client -> Exchange.
Backup works well.
Only restore job failed. No matter granular restore or full DB restore. Same error.

The beds log:

......
Found a match , username Administrator distinname Administrator
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 User mailbox name is Administrator
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Admin mailbox name is Administrator
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 --- EWSExchangeSession::SendSeedMsg ---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 pUserDisplayName Administrator
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 pUserMailboxDir administrator
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 pJobName
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 subject Symantec NetBackup initialization message for mailbox restore.
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 From Administrator@chs.com
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in sending seedmsg Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::TestEntryId---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:41 ---EWSStore::OpenFolder---
[0ad8] 01/24/10 19:13:41 Exception in FindFolder Request failed. [0ad8] 01/24/10 19:13:42 ---EWSStore::Logoff---
[0ad8] 01/24/10 19:13:42 --- EWSExchangeSession::LogOff ---



The ncfgre logs:
...
1,51216,309,352,916,1264331620988,4136,2776,0:,0:,28:RAIConsumer::_objectCreate(),2,(28|A66:INF - calling createObject(Database\Administrator [administrator])|)
0,51216,309,352,917,1264331621097,4136,2776,0:,186:DBG - Logging on to server -> 08R2CHS-36 as user -> Administrator [administrator]! MessageStoreDN=/O=/OU=/CN=Configuration/CN=Servers/CN=08R2CHS-36/CN=Microsoft Private MDB ! MailBoxDN=/,11:<FROM BEDS>,0
0,51216,309,352,918,1264331621425,4136,2776,0:,52:DBG - SendSeedMSG: Faied on remote server 80131500.!,11:<FROM BEDS>,0
0,51216,309,352,919,1264331621425,4136,2776,0:,42:DBG - SendSeedMSG FAILED! RC = 0x00000000!,11:<FROM BEDS>,0
2,51216,309,352,920,1264331621456,4136,2776,0:,0:,0:,2,(28|A142:ERR - FS_OpenObj() Failure! (0xE000FEA9:The Backup Exec data store encountered a problem during the operation. See the job log for details.

)|)
2,51216,309,352,921,1264331621456,4136,2776,0:,0:,0:,2,(28|A32:ERR - open() failed, status = 17|)
2,51216,309,352,922,1264331621456,4136,2776,0:,0:,0:,2,(28|A43:ERR - create and write failure, status = 17|)
2,51216,158,352,57,1264331621456,4136,2776,0:,0:,0:,2,(11|A107:\\08R2CHS-36\Microsoft Information Store\Mailbox Database 1584036474\Database\Administrator [administrator]|A2:17|)
0,51216,311,352,19,1264331621534,4136,2776,0:,66:+++ ENTERING 000000000012D8A8 +++ (BRMObserverDepreciated.cpp:189),38:BRMObserverDepreciated::receivedReport,6
0,51216,311,352,20,1264331621534,4136,2776,0:,65:--- EXITING 000000000012D8A8 --- (BRMObserverDepreciated.cpp:189),38:BRMObserverDepreciated::receivedReport,6
0,51216,309,352,923,1264331621534,4136,2776,0:,56:+++ ENTERING 000000000012D928 +++ (CFEObjHandler.cpp:46),25:CFEObjHandler::objHandoff,6
...



Could somebody help me out?

Thank you very much~~~
11 REPLIES 11

Marianne
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified
Have you opened a call with Symantec yet?

xkdcc
Level 3
No.
Could someone have met this issue and resolve it here?
It's strange.

xkdcc
Level 3
Some update:
I also installed Exchange 2010 management tools before NBU installation on the tow Win2K8 R2 boxes.

xkdcc
Level 3
Do you think it would be configuration error with my Exchange 2010?

Would someone tell me some key points about Exchang 2010 installation?
Appreciate!

MattS
Level 6
Because NB7 is still a FA release i dont think your going to find much help here.  If this is a production exchange server i highly recommend getting a case open as Marianne already mentioned.

xkdcc
Level 3
Fortunately, It's not a production exchange server  :)

xkdcc
Level 3
One more update:

If I added Exchange 2010 CAS role to the box which only installed  Mailbox role and NBU Client only, the restore finished successfully.


Mouse
Level 6
Partner    VIP    Accredited Certified
 I've read the Release Notes, and found this statement there:

Intermittent failures can occur when you attempt to browse or restore a mailbox from an Exchange GRT image from a Windows 2008 R2 Exchange server.   When you attempt to browse or restore an Exchange mailbox from a GRT   image from a Windows 2008 R2 Exchange server, you may experience failures.   To work around this issue, try the browse or restore operation again. Symantec   and Microsoft are working on a solution for this problem.

So, most probably it's either well-known issue or at least SYMC has EEB for some systems. I'd suggest to open a case with the support and ask them directly about this remark in the Release Notes and ask if they have EEB for it or not yet.
 
 

xkdcc
Level 3
Thank you Mouse~~

abgontijo
Not applicable
Please guys, help me.

Server - Solaris 10
NBU - 7.0

Cli - Win2k8 R2 x64
App - Exchange 2010 Cluster DAG

Error on granular restore


15:15:36 01/07/2010: Restore Started
15:15:39 (44798.001) Restoring from image created Thu Jul 01 14:44:20 2010
15:15:53 (44798.001) ERR - unable to create object for restore: \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database, rai error = 6
15:15:53 (44798.001) ERR - unable to create object for restore: \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database\Gontijo, Alexandro [alexandro gontijoecc2db52], rai error = 6
15:15:53 (44798.001) TAR - \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database\Gontijo, Alexandro [alexandro gontijoecc2db52]\Top of Information Store
15:15:53 (44798.001) MNR - The following file was kept:
15:15:53 (44798.001) UTF - \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database\Gontijo, Alexandro [alexandro gontijoecc2db52]\Top of Information Store
15:15:54 (44798.001) TAR - \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database\Gontijo, Alexandro [alexandro gontijoecc2db52]\Top of Information Store\Inbox
15:15:54 (44798.001) MNR - The following file was kept:
15:15:54 (44798.001) UTF - \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database\Gontijo, Alexandro [alexandro gontijoecc2db52]\Top of Information Store\Inbox
15:15:54 (44798.001) ERR - unable to create object for restore: \\LIMVBKPEXCH\Microsoft Information Store\Mailbox Database 0825366766\Database\Gontijo, Alexandro [alexandro gontijoecc2db52]\Top of Information Store\Inbox\<No Subject> <00000000e9c884f23ee2c948af0a95de3398554d0700ca6c3dcc7f0c034a9b8706f32fa2a02d0000000001030000ca6c3dcc7f0c034a9b8706f32fa2a02d000000005b1c0000>, rai error = 6
15:15:55 (44798.001) INF - GRE EXITING WITH STATUS = 0
15:15:55 (44798.001) INF - GRE RESTORED 0 OF 5 FILES SUCCESSFULLY
15:15:55 (44798.001) INF - GRE KEPT 2 EXISTING FILES
15:15:55 (44798.001) INF - GRE PARTIALLY RESTORED 0 FILES
15:15:56 (44798.001) Status of restore from image created Thu Jul 01 14:44:20 2010 = the restore failed to recover the requested files
15:15:57 INF - Server status = 5
15:15:58 (44798.xxx) INF - Status = the restore failed to recover the requested files.

tks

Alexandro Gontijo

andygx1
Not applicable

I'm doing a POC and I'm having the same issue:  Check below link for possible workaround.

http://seer.entsupport.symantec.com/docs/354852.htm


I tried the workaround but issue persist (except installing cas on mbx server), anybody have a solution?