cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NetBackup 6.5.4 Sharepoint initial configuration problems MS 2008 Standard

I have been trying to get SharePoint setup at a site and I just can't seem to see the forest through the trees here.  According to what I have gotten out of the documentation, and what the customer says is setup, all should be good. 

If I login to the account  that the client service is running as, I cannot browse the sharepoint tree like I should be able to.  I also cannot browse it from the Policy, and the backups will fail with a 200 error if I setup Microsoft Share Point:\*

In the beds log on the client, I see the following:
*************************************************************************
[0e24] 02/04/10 11:50:42 * VERITAS Backup Exec SharePoint Portal Server v3 Agent Debug Log       *
[0e24] 02/04/10 11:50:42 *    Date-Time:        Thu Feb 04 11:50:42 2010                         *
[0e24] 02/04/10 11:50:42 *************************************************************************
[0e24] 02/04/10 11:50:42   Security initialized for multithread.
[0e24] 02/04/10 11:50:42  Establishing FarmType ..
[0e24] 02/04/10 11:50:43 This is farm identified as  a Portal
[0e24] 02/04/10 11:50:43 Request received.
[0e24] 02/04/10 11:50:43   Request to execute a Get Topology(0x00000001) command.
[0e24] 02/04/10 11:50:43   Command: 0x00000001
[0e24] 02/04/10 11:50:43 ::Build Farm Topology
[0e24] 02/04/10 11:50:43   Start
[0e24] 02/04/10 11:50:43 Inside SPIsThisServerAWebService()
[0e24] 02/04/10 11:50:44 Returning True from SPIsThisServerAWebService()
[0e24] 02/04/10 11:50:44 Inside Build Lists
[0e24] 02/04/10 11:50:45 !!  General Exception in Get Topology caught in GetTopology()
[0e24] 02/04/10 11:50:45      General Information:
Microsoft.SharePoint.SPException: Access denied.

   at Microsoft.SharePoint.Administration.Backup.SPBackupRestoreConsole.ValidateUser()

   at Microsoft.SharePoint.Administration.Backup.SPBackupRestoreConsole.CreateBackupRestore(SPBackupRestoreSettings settings)

   at SPInteropClass.BuildLists()

   at SPInteropClass.SPBuildFarmTopologyV3(SpsList3* spsList)

   at ProcessRequest(Void* buf, SPInteropClass spi)
[0e24] 02/04/10 11:50:45     StackTrace ---
   at Microsoft.SharePoint.Administration.Backup.SPBackupRestoreConsole.ValidateUser()

   at Microsoft.SharePoint.Administration.Backup.SPBackupRestoreConsole.CreateBackupRestore(SPBackupRestoreSettings settings)

   at SPInteropClass.BuildLists()

   at SPInteropClass.SPBuildFarmTopologyV3(SpsList3* spsList)

   at ProcessRequest(Void* buf, SPInteropClass spi)
[0e24] 02/04/10 11:50:45     Message    ---Access denied.
[0e24] 02/04/10 11:50:45     Source     ---Microsoft.SharePoint
[0e24] 02/04/10 11:50:45     TargetSite ---Void ValidateUser()
[0e24] 02/04/10 11:50:45 Reply buffer for the Get Topology(0x00000001) command.
[0e24] 02/04/10 11:50:45   Status: 0x00000bf1
[0e24] 02/04/10 11:50:45   Waiting for Reply Empty Signal...
[0e24] 02/04/10 11:50:45   ...reply emptied.
[0e24] 02/04/10 11:50:45 Inside Clear Pause
[0e24] 02/04/10 11:50:45 Nothing to UnPause Returning


So I can see that access is denied, but I can't figure out where it is being denied, or to whom.

Ideas??

Thanks.

-Mark Cronenwett
1 Solution

Accepted Solutions
Accepted Solution!

I had the permissions and

I had the permissions and logins checked all around again, very explicitly.  Found that the DBA has setup accounts as Backup Operator, not Administrator.  Once changed it worked.

Thanks.

-Mark

View solution in original post

5 Replies

The following TechNotes

The following TechNotes describe permission requirements and might help you, BUT you do realize that W2008 R2 is only supported as from 6.5.5?
http://seer.entsupport.symantec.com/docs/335997.htm
http://seer.entsupport.symantec.com/docs/283976.htm

I guess I will have to go

I guess I will have to go read the compat matrix again.  Do you mean not supported for SharePoint agents, or in general.  I know there is an issue with getting the Shadow Copy in 6.5.4..

-Mark

W2008 R2 is not even

W2008 R2 is not even mentioned in the Database Agent matrix.

Extract from NetBackup 6.5.5 Release Announcement :
Windows 2008 R2 Support - Standard File System Client *Note 1

Note 1:  Standard File System Client includes Support for the standard Windows File System policy including File Systems, Shadow Copy Components, System State, Open File Backups, compression, encryption, etc.  Active Directory and Active Directory Granular are supported as part of the standard Windows File System coverage.  Additional Database agents (Exchange, SQL, Oracle, etc)  and Advanced Backup methods (Snapshots, FlashBackup, HyperV, BMR, etc)  are not supported at this time.  Windows 2008 R2 Server Core is not Supported at this time.  Full Windows 2008 R2 Support will be delivered in NetBackup 7.0.


Not R2, my mistake

I checked the server again, and it is 2008 Standard, not R2.  Whew!!  Of course this puts me back to my original problem.  Still searching though.

Thanks for all the pointers.

-Mark
Accepted Solution!

I had the permissions and

I had the permissions and logins checked all around again, very explicitly.  Found that the DBA has setup accounts as Backup Operator, not Administrator.  Once changed it worked.

Thanks.

-Mark

View solution in original post