Highlighted

Oracle Restore Jobs are failing with 2850 (TpErrno = Robot/LTI protocol error )

Environment Details : Master 7.6.0.1 ( Windows 2008)
SAN Media Server : us*****5
We are using EMC DataDomain as VTL (Tape and tape drives are Virtual)

/28/2016 3:06:56 PM - Info bpbrm(pid=22605) telling media manager to start restore on client
7/28/2016 3:06:57 PM - Info bpbrm(pid=22605) spawning a brm child process
7/28/2016 3:06:57 PM - Info bpbrm(pid=22605) listening for client connection
7/28/2016 3:06:57 PM - Info bpbrm(pid=22605) child pid: 22626
7/28/2016 3:06:58 PM - Info bpbrm(pid=22605) accepted connection from client
7/28/2016 3:06:58 PM - mounted
7/28/2016 3:06:58 PM - Info tar(pid=2942) Restore started.
7/28/2016 3:06:58 PM - connected
7/28/2016 3:06:58 PM - Info bptm(pid=22613) D07594
7/28/2016 3:06:59 PM - Info bptm(pid=22613) INF - Waiting for positioning of media id D07594 on server us*****5 for reading.
7/28/2016 3:06:59 PM - positioning D07594 to file 3
7/28/2016 3:06:59 PM - positioned D07594; position time: 0:00:00
7/28/2016 3:06:59 PM - begin reading
7/28/2016 3:07:00 PM - Info bpbrm(pid=22605) sending media manager msg: CONTINUE RESTORE
7/28/2016 3:11:55 PM - begin Restore
7/28/2016 3:11:58 PM - 1 images required
7/28/2016 3:11:58 PM - media D07594 required
7/28/2016 3:11:58 PM - media D07673 required
7/28/2016 3:11:59 PM - restoring image us*****5_1469609943
7/28/2016 3:12:03 PM - requesting resource D07594
7/28/2016 3:12:03 PM - granted resource D07594
7/28/2016 3:12:03 PM - granted resource ULTRIUM-TD1.3000590023
7/28/2016 3:37:29 PM - Info bptm(pid=22613) Waiting for mount of media id D07673 (copy 1) on server us*****5.
7/28/2016 3:37:29 PM - started process bptm (22613)
7/28/2016 3:37:29 PM - mounting D07673
7/28/2016 3:37:30 PM - Info bptm(pid=22613) INF - Waiting for mount of media id D07673 on server us*****5 for reading.
7/28/2016 3:37:43 PM - Error bptm(pid=22613) error requesting media, TpErrno = Robot/LTI protocol error
7/28/2016 3:37:49 PM - Error bptm(pid=22625) The following files/folders were not restored:
7/28/2016 3:37:50 PM - Error bptm(pid=22625) UTF - /8vrbnin4_1_1
7/28/2016 3:37:50 PM - Info tar(pid=2942) done. status: 5: the restore failed to recover the requested files
7/28/2016 3:37:50 PM - Info bpbrm(pid=22605) got ERROR 98 from media manager
7/28/2016 3:37:50 PM - Info bpbrm(pid=22605) killing bpbrm child 22626.
7/28/2016 3:42:33 PM - current media D07594 complete, requesting next resource ULTRIUM-TD1.3000590023Smiley Very Happy07673
7/28/2016 3:42:34 PM - granted resource D07673
7/28/2016 3:42:34 PM - granted resource ULTRIUM-TD1.3000590015
7/28/2016 3:42:49 PM - current media D07673 complete, requesting next resource ULTRIUM-TD1.3000590015Smiley SurprisedracleSmiley Very Happy07673
7/28/2016 3:42:54 PM - Error nbjm(pid=3084) NBU status: 98, EMM status: The media server reported a system error
7/28/2016 3:42:55 PM - restored image us*****5_1469609943 - (error requesting media (tpreq)(98)); restore time 0:30:56
7/28/2016 3:43:01 PM - end Restore; elapsed time: 0:31:06
Restore error(2850)

2 Replies

Re: Oracle Restore Jobs are failing with 2850 (TpErrno = Robot/LTI protocol error )

Which OS on SAN Media Server : us*****5?

Is SAN Media Server also the robot control host?

Have you enabled volmgr debug logs on robot control host?
The 1st log should probably be robot.

Re: Oracle Restore Jobs are failing with 2850 (TpErrno = Robot/LTI protocol error )

Is your robot inventory up to date?

I saw similar error when tapes were moved in/out in robot and no vmupdate was run on NBU end. So please robot inventory in first place - check if it will discover any changes if so retry the job. If not - as Marianne said - enable verbose logging.