cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted

VM Job fails with ec 200

Hello All,

I have created a new VM policy to backup one of the VM's.Backups starts as per its schedule but fails with error code 200 within 30 seconds.

Here is the detailed status:
23/03/2017 23:10:33 - Info nbjm(pid=5896) starting backup job (jobid=506735) for client MEDIA_SERVER, policy VM_HG1-TSSQL01, schedule Daily
23/03/2017 23:10:33 - Info nbjm(pid=5896) requesting MEDIA_SERVER_ONLY resources from RB for backup job (jobid=506735, request id:{53286222-9C6A-4E7C-BEFE-D729F1688DE9})
23/03/2017 23:10:33 - requesting resource SUG_Dedupe
23/03/2017 23:10:33 - requesting resource hg1-nbmas01.hug.hardygroup.co.uk.NBU_POLICY.MAXJOBS.VM_HG1-TSSQL01
23/03/2017 23:10:33 - granted resource hg1-nbmas01.hug.hardygroup.co.uk.NBU_POLICY.MAXJOBS.VM_HG1-TSSQL01
23/03/2017 23:10:33 - estimated 0 Kbytes needed
23/03/2017 23:10:33 - begin Parent Job
23/03/2017 23:10:33 - begin Application Resolver, Start Notify Script
23/03/2017 23:10:33 - Info RUNCMD(pid=15420) started
23/03/2017 23:10:33 - Info RUNCMD(pid=15420) exiting with status: 0
Status 0
23/03/2017 23:10:33 - end Application Resolver, Start Notify Script; elapsed time: 0:00:00
23/03/2017 23:10:33 - begin Application Resolver, Step By Condition
Status 0
23/03/2017 23:10:33 - end Application Resolver, Step By Condition; elapsed time: 0:00:00
23/03/2017 23:10:33 - begin Application Resolver, Resolver Discovery
Status 0
23/03/2017 23:11:00 - end Application Resolver, Resolver Discovery; elapsed time: 0:00:27
23/03/2017 23:11:00 - begin Application Resolver, Policy Execution Manager Preprocessed
Status 200
23/03/2017 23:11:00 - end Application Resolver, Policy Execution Manager Preprocessed; elapsed time: 0:00:00
23/03/2017 23:11:00 - begin Application Resolver, Stop On Error
Status 0
23/03/2017 23:11:00 - end Application Resolver, Stop On Error; elapsed time: 0:00:00
23/03/2017 23:11:00 - begin Application Resolver, End Notify Script
23/03/2017 23:11:00 - Info RUNCMD(pid=15132) started
23/03/2017 23:11:00 - Info RUNCMD(pid=15132) exiting with status: 0
Status 0
23/03/2017 23:11:00 - end Application Resolver, End Notify Script; elapsed time: 0:00:00
Status 200
23/03/2017 23:11:00 - end Parent Job; elapsed time: 0:00:27
scheduler found no backups due to run(200)

 

Need to know what is wrong with the setup.Also when i run Test Query in the VM policy(Included =0,Excluded=302,Failed=0).

2 Solutions

Accepted Solutions
Highlighted
Accepted Solution!

Re: VM Job fails with ec 200

Hello 

Its all about query configuration. How you build the query. 

The query vary depending on customer requirement. Check with VM admin about the same.

Refer admin guide and from page 95: Smiley Happy

http://itdoc.hitachi.co.jp/manuals/oem/veritas/JP1V101VERINBU01900/NetBackup7.6_AdminGuide_VMware_e....

Thanks & Regards,

View solution in original post

Highlighted
Accepted Solution!

Re: VM Job fails with ec 200

Hello,

Are you using SAN transport mode? Please check the zoining of backup host and LUN mapped correctly.

You can use NBD transport mode to test the backup to confirm the issue.

Thanks & Regards

View solution in original post

9 Replies
Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

Hello,

As per your query there is no machine is qualified for backup. All machine excluded in query and because of that backup is exit with status 200.
Recommend to check the query and if query is correct then wait for machine to match the query and get include in client list during backup.

Regards,

Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

How would i get the machine included in the query?Can you give the steps invloved?

Highlighted
Accepted Solution!

Re: VM Job fails with ec 200

Hello 

Its all about query configuration. How you build the query. 

The query vary depending on customer requirement. Check with VM admin about the same.

Refer admin guide and from page 95: Smiley Happy

http://itdoc.hitachi.co.jp/manuals/oem/veritas/JP1V101VERINBU01900/NetBackup7.6_AdminGuide_VMware_e....

Thanks & Regards,

View solution in original post

Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

Tousif,

I have checked the VMquery and it includes no machine,i have copied policy for this particular client from the policy for which backups are already running.All information including vcenter,cluster & display name has been entered correctly and still backup fails with ec 200.

I am unable to find out the difference in this policy and others for which backups are working

 

 

 

Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

Sheikab, can you post the VM query from the original policy that works and the copied policy that doesn't work?

Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

Hello,

 

Is that query including that/any virtual machine in result.

Please share the test query output and query detail.

 

Thanks & Regards,

 

Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

Hi,

i am able to see same results on both policies now.i dont know if some change is made but now backups are failing with ec 6.Please find error messages.

01 - requesting resource hg1-nbmas01.hug.hardygroup.co.uk.VMware.VMXDatastore.hugvvcsprod01.hug.hardygroup.co.uk/London/VC5W3L1_XIO_H0153_CAT
01 - granted resource hg1-nbmas01.hug.hardygroup.co.uk.NBU_CLIENT.MAXJOBS.HG1-TSSQL01
01 - granted resource hg1-nbmas01.hug.hardygroup.co.uk.VMware.VMXDatastore.hugvvcsprod01.hug.hardygroup.co.uk/London/VC5W3L1_XIO_H0153_CAT
01 - granted resource MediaID=@aaaaj;DiskVolume=PureDiskVolume;DiskPool=DP_MED02_Dedupe;Path=PureDiskVolume;StorageServer=hg1-nbmed02.hug.hardygroup.co.uk;MediaServer=hg1-nbmed02.hug.hardygroup.co.uk
01 - granted resource SU_MED02_Dedupe
01 - estimated 0 Kbytes needed
01 - Info nbjm(pid=16056) started backup (backupid=HG1-TSSQL01_1491406261) job for client HG1-TSSQL01, policy VM_HG1-TSSQL01, schedule Daily on storage unit SU_MED02_Dedupe
04 - started process bpbrm (5932)
05 - Info bpbrm(pid=5932) HG1-TSSQL01 is the host to backup data from
05 - Info bpbrm(pid=5932) reading file list for client
05 - Info bpbrm(pid=5932) starting bpbkar32 on client
05 - connecting
05 - connected; connect time: 0:00:00
06 - Info bpbkar32(pid=7476) Backup started
06 - Info bpbkar32(pid=7476) archive bit processing:<enabled>
06 - Info bptm(pid=11752) start
06 - Info bptm(pid=11752) using 1048576 data buffer size
06 - Info bptm(pid=11752) setting receive network buffer to 4195328 bytes
06 - Info bptm(pid=11752) using 64 data buffers
07 - Info bptm(pid=11752) start backup
09 - begin writing
29 - Error bpbrm(pid=5932) from client HG1-TSSQL01: ERR - Error opening the snapshot disks using given transport mode: Status 23
30 - Info bpbkar32(pid=7476) bpbkar waited 0 times for empty buffer, delayed 0 times.
40 - Info hg1-nbmed02.hug.hardygroup.co.uk(pid=11752) StorageServer=PureDisk:hg1-nbmed02.hug.hardygroup.co.uk; Report=PDDO Stats for (hg1-nbmed02.hug.hardygroup.co.uk): scanned: 3 KB, CR sent: 0 KB, CR sent over FC: 0 KB, dedup: 100.0%, cache disabled
40 - Error bpbrm(pid=5932) could not send server status message
41 - Critical bpbrm(pid=5932) unexpected termination of client HG1-TSSQL01
43 - Info bpbkar32(pid=0) done. status: 6: the backup failed to back up the requested files
43 - end writing; write time: 0:00:34
the backup failed to back up the requested files(6)

 

backups are starting now but not compelting successfully.

Highlighted
Accepted Solution!

Re: VM Job fails with ec 200

Hello,

Are you using SAN transport mode? Please check the zoining of backup host and LUN mapped correctly.

You can use NBD transport mode to test the backup to confirm the issue.

Thanks & Regards

View solution in original post

Highlighted

Re: VM Job fails with ec 200

In Transport modes initially “hotadd” was selected so we deselected it and selected “san”.Now backup is working fine.

 

I believe it was the transport issue because of which backup failed with ec 6.

 

Thanks for your help