cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Opscenter Alerts Police not Generated alerts for jobs finished

Hi,

I need help, I set up alerts Polices in OpsCenter, i create police for Job Finalize and JobFailure, but Netbackup Jobs in failure or finished, but i not generated alert, i see the jobs finished or failed in monitor>jobs, but alert is not see, and not see error.

Because alerts are not generated it does not send to me. (smnp), But other alerts, frazen tapes, tape down is OK, and Opscenter generated alert and send to me.

This situation only begin two weeks ago.

Can someone help me, with troubleshoting.

5 Replies

Did you specify any specific

Did you specify any specific Job Type and/or exit status while creating the alert policy (page 2 in Alert Policy creation).

Did you specify and specific scope while creating the alert policy (page 3 in Alert Policy creation).

Are you able to see alerts in Opscenter UI?

HI

What have you changed in these two weeks ( Is it an upgrade ) . What version of Opscenter you are running ?. 

Hi

In case if you are running Opscenter 7.1.0.2 , we do have an E-Tract for it that states 

"Alert generation for 1 Job Finalized alert policy stopped working."
 
Please open a case with Symantec to get the EEB .

Continue Not generated alerts

 

Data Type

Last Successful Data Load

Last Run Time

Collection Status

Last Exception Message

Audit

Nov 11, 2011 12:12 AM

Nov 11, 2011 12:12 AM

Completed

-

Client

Nov 11, 2011 12:12 AM

Nov 11, 2011 12:12 AM

Completed

-

Device

Nov 11, 2011 12:12 AM

Nov 11, 2011 12:12 AM

Completed

-

Disk

Nov 11, 2011 12:12 AM

Nov 11, 2011 12:12 AM

Completed

-

Error Logs

Nov 11, 2011 12:22 AM

Nov 11, 2011 12:22 AM

Completed

-

FT

Not Reported

Not Reported

Not Started

-

Images

Nov 11, 2011 12:19 AM

Nov 11, 2011 12:19 AM

Completed

-

Job

Nov 11, 2011 12:06 AM

Nov 11, 2011 12:06 AM

Completed

-

Media Server

Nov 8, 2011 12:12 AM

Nov 8, 2011 12:12 AM

Completed

-

Policy & Schedule

Nov 10, 2011 6:40 PM

Nov 10, 2011 6:40 PM

Completed

-

Scheduled Jobs

Nov 11, 2011 12:12 AM

Nov 11, 2011 12:12 AM

Completed

-

Service

Nov 8, 2011 12:12 AM

Nov 8, 2011 12:12 AM

Completed

-

Storage Service

Nov 11, 2011 12:12 AM

Nov 11, 2011 12:12 AM

Completed

-

Storage Unit

Nov 8, 2011 12:12 AM

Nov 8, 2011 12:12 AM

Completed

-

SubJobs

Not Reported

Not Reported

Not Started

-

Volume

Nov 11, 2011 12:28 AM

Nov 11, 2011 12:28 AM

Completed

-

 

ENVIRONMENT:

 

Master Server SO :Solaris 10x86

Netbackup Version :7.1

OpsCenter :7.1

 

Notes : The Master Server and Opscenter is running in same server.

 

Problem Description :

 

I Setup in OpsCenter several alerts, in the "Alert Polices" :

 

######## Alert Police 1   #######

 

Name Alert : Job Finalized

Alert Condition - Job  : Job Finalized

Types : all "check" 

Include all exit status "check" 

ALL MASTER SERVER and check all polices  (I have only one Master)

Trap Recepients : TO my snmp server

 

Alert Severity : Informational

Severity of email/trap sent for cleared alert : Informational

Activate The Police : "check"

 

######## Alert Police 2   #######

 

Name Alert : Job Finalized Error

Alert Condition - Job : Job Finalized

Types : all "check" 

Include all exit status "check" 

Exit Status to Exclude : 0, 1

ALL MASTER SERVER and check all polices  (I have only one Master)

Trap Recepients : TO my snmp server

 

Alert Severity : Critical

Severity of email/trap sent for cleared alert : Informational

Activate The Police : "check"

 

###### Alert Police 3 ##################

 

Name Alert : Frozen Media

Alert Condition - Media: Frozen Media

ALL MASTER SERVER and check all Medias (I have only one Master)

Trap Recepients : TO my snmp server

 

Alert Severity : Warning 

Severity of email/trap sent for cleared alert : Informational

Activate The Police : "check"

 

Trap Recepients : TO my snmp server

 

Alert Severity : Critical

Severity of email/trap sent for cleared alert : Informational

Activate The Police : "check"

 

######## Alert Police 4   #######

 

Name Alert : Incomplete Job

Alert Condition - Job : Incomplete Job

 

ALL MASTER SERVER and check all polices  (I have only one Master)

Trap Recepients : TO my snmp server

 

Alert Severity : Warning

Severity of email/trap sent for cleared alert : Informational

Activate The Police : "check"

 

 

Problem :

 

When the backup finishes, it is not generated any alerts , if backup complete successfully “status code 0”  (Police Alert 1), i not see any alerts in the Monitor -> Alerts or in "Alert Summary by Severity"

 

I put the any policy running  “manual Backup” , and canceled the job, backup finish with status code 150, but again not generate any alert. ( Alert Police 2) , and put other backup running, but because a client is Offline the backup finish with status code 58, and again not generated any alert. i not see any alerts in the Monitor -> Alerts or in "Alert Summary by Severity"

 

But, when put any tape frozen , the alert is generated , and see alerts in the Monitor -> Alerts or in "Alert Summary by Severity"

 

But, when any job has its state "Incomplete" the alert is generated , and see alerts in the Monitor -> Alerts or in "Alert Summary by Severity"

 

I' m try more alerts and only Alert Condition "Job Finalized " is not Work. I see all Jobs in Monitor ->  Jobs and results in % in the Job Summary by Exit Status

 

This alerts worked well until September, i try any situation "stop/start Services in  Opscenter (opsadmin) or Netbackup, I disable and enable collections  and alerts ,  reboots.  But only  alerty by condition is Job Finalized is not Work.

Job Finalized Alert Issues / Troubleshooting

Nuno, 

Please try the following: 

1) Recreated the alert - perhaps the alert has become corrupt or has another filter issue associated with it.

2) Check ./installpath/OpsCenter/Server/db/log    (Confirm if there are any SLG Files present) If so delete them, as they are failed SQL queries.

3) Cycle OpsCenter 

4) Test a condition, failed or canceled job to Alert in OpsCenter.

5) Check the /installpath/OpsCenter/Server/logs directory (Confirm if there are any trap_2011*.log 's created)

 

If you do not receive alerts after recreating, may I suggest opening a case, as there maybe an underlying issue.

 

 

--Tom
 
If you feel this information was helpful or resolves your issue please remember to mark this post accordingly.