cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Netbackup 7.6.1.2 - status 96 no avail media

JesperBerth
Level 5
Partner Accredited

Hi 

i have a nbu 7.6.1.2 with a tape robot, we have now in multiple occations had this issue  - status 96 unable to allocate new media for backup, storage unit has none available (96)

But the scratch media pool has 20+ tapes with status Available (available_media.cmd) - see attached file.

I have tried to move medias from scratch to NetBackup pool and they are presented as available 

but when start af manual run it fails after a few seconds with status 96

Media and drives are configured as HCART

status96.PNG

Scratch pool

avail.PNG

scratchpool.PNG

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

StefanosM
Level 6
Partner Accredited Certified

from the screen shots I can see that all media are expired.

volume expiration date is the date that netbackup stops using that media. Probably you had confuse it with data expiration.

Change all media expiration dates to no expire and rerun the test backup.

 

View solution in original post

5 REPLIES 5

StefanosM
Level 6
Partner Accredited Certified

from the screen shots I can see that all media are expired.

volume expiration date is the date that netbackup stops using that media. Probably you had confuse it with data expiration.

Change all media expiration dates to no expire and rerun the test backup.

 

View solution in original post

Marianne
Moderator
Moderator
Partner    VIP    Accredited Certified

The location of the Scratch tapes are all NONE.
This means that they are not in the robot - TLD(0).

You need to put the tapes in the robot and run Inventory update.

*** EDIT****

I see you have a Scratch pool and scratch pool. Why is that?

Stefanos is right - you have a Volume Expiration on the scratch tapes. 
This is different to Data expiration.

Volume Expiration means that you have decided the tapes are too old and can no longer be used for backups.

revarooo
Level 6
Employee

Looks to me, that the Volume Expiration dates have all passed on these tapes.

Try changing a few of these tapes to never expire:

vmchange -exp 0 -m <media_id>

Then run another backup

JesperBerth
Level 5
Partner Accredited

Stefanos is right i have misread as data expiration, i have changed a few  medias and backups are running now :)

 

Thanks for a quick reply 

JesperBerth
Level 5
Partner Accredited

Hi Marianne

 

I created a new scratch pool = scratch instead of the old Scratch 

 

And new tapes are ordered 

 

Thanks